Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Acte “Diàlegs per una protecció integral feminista” a La Comunal (Barcelona)

19 October @ 18:30 - 20:30

Des d’Entrepobles en col·loració amb Irídia, i amb la participació de Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos (IM-Defensoras) presentem l’acte “Diàlegs per una protecció integral feminista: punts de partida per l’acció política i social”

Explicarem el concepte de protecció integral feminista des de l’experiència pràctica d’acompanyament a defensores, i eines pràctiques per a la introducció posant èmfasi en la dimensió de les cures i en l’acompanyament psicosocial de la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos.

Què significa realment la protecció integral feminista? Quina és l’experiència pràctica des de l’acompanyament a defensores i persones migrants a Centreamèrica? Com es traspassa a la situació de les persones migrants al Nord Global? què podem fer des d’aquí, a nivell institucional i social? Són algunes de les preguntes que intentarem respondre en aquest conversatorio, posant èmfasi en les cures i en l’acompanyament psicosocial amb perspectiva feminista.

Ponents:

  • Lilian Girón, Psicòloga, acompanyant a supervivents de violència sexual, facilitadora de la Teràpia de Retrobament, feminista i coordinadora de La Siguata, casa de sanació, Autocura i Cura Col·lectiva per a defensores. Acompanyant d’organitzacions i dones hondurenyes buscadoras dels seus familiars desapareguts en la ruta migatoria.
  • Liana Funes, Defensora Feminista, educadora popular, psicodramatista. Coordinadora de la Comissió d’Autocura, Cura Col·lectiva i Sanació de la Xarxa Nacional de Defensores de Drets Humans a Hondures (RNDDH) i miembra de la Comissió Regional d’Autocura de la IM-Defensores, i de la Comissió Promotora de la Trobada Llatinoamericana de Guaridores. Fundadora d’organitzacions feministes autonomes a Hondures.
  • Estela Pareja, activista social
  • Berta Camprubí (modera) periodista i investigadora de La Directa

Serà el dia 19 d’octubre a les 18.30 a la Comunal (Carrer Riera d’Escuder, 38, 08028 Barcelona)

Acompanyat de Pica-pica gràcies a la Deskomunal i música en directe amb Niña  Mai

 

Details

Date:
19 October
Time:
18:30 - 20:30

Details

Date:
19 October
Time:
18:30 - 20:30